Brunello Cucinelli

“Pletenina od kašmira je poput knjige. To je nešto što čuvate i stalno se vraćate tome. To je osećaj toplog zagrljaja.“
Brunello Cucinelli je luksuzni modni brend poznat po izvrsnosti zanatstva, vanvremenskoj eleganciji i naglasku na poštovanju principa etičkog kodeksa I stručne prakse. Brend je poznat po korišćenju premijum materijala i pažljivoj obradi svakog detalja, stvarajući sofisticirane modne komade koji zrače prefinjenošću I svedenošću . Spajajući italijansko nasleđe sa savremenim stilom, Brunello Cucinelli nudi rafinirane i svestrane kolekcije koje inspirišu i očaravaju modne entuzijaste širom sveta.

Istorija i nasleđe brenda

Brend Brunello Cucinelli osnovao je italijanski dizajner i preduzetnik Brunello Cucinelli 1978. godine u Solomeu, malom srednjovekovnom selu Umbriji, u Italiji. Brend je započeo sa vizijom stvaranja luksuznih kašmirskih modnih komada koji kombinuju tradicionalno zanatstvo sa modernim dizajnom.
Inspirisan lepotom svog okruženja, Cucinelli je uspostavio jedinstveni identitet brenda usmeren na zanatsku izvrsnost, iznimno poštovanje etičkog kodeksa I stručne prakse, kao i filozofiju koju naziva „Humanistički kapitalizam“. Ovaj pristup naglašava dobrobit radnika i zajednice, osiguravajući harmoničan odnos između poslovanja i društva.

Kroz godine, brend je proširio svoju ponudu izvan okvira kašmira, uključujući širok spektar kompletiranog izgleda, obuće i aksesoara za muškarce i žene. Svaka kolekcija je izrađena s posebnom pažnjom prema detaljima, odražavajući posvećenost brenda besprekornom kvalitetu.

Modni komadi Brunello Cucinelli-ja su poznati po mekim, luksuznim tkaninama, neutralnoj paleti boja i svedenim dizajnom koji prevazilaze prolazne trendove. Potpisani stil brenda karakteriše kombinacija italijanskog sartorijala i savremene elegancije, stvarajući modne komade koji odišu sofisticiranom raskoši.

Danas, Brunello Cucinelli je slavljen kao globalni luksuzni brend, sa prodavnicama širom sveta. Uprkos međunarodnom uspehu, brend ostaje veran svojoj istoriji, nastavljajući da proizvodi svoje kolekcije u Italiji i poštujući vrednosti zanatstva koje je utkao u samu bit svakog modnog komada

Epohalne kreacije

Luxurious Cashmere

Vrhunsko ovladavanje kašmirom je jedna od najprepoznatljivijih karakteristika brenda. Džemperi, kardigani i kaputi Brunello Cucinelli su poznati po izuzetnoj mekoći, kvalitetu i udobnosti.
chasmere

Monili details

Elegantni Monili ukrasi brenda postali su prepoznatiljiv element mnogih njihovih modnih komada. Monili označava delikatni ručno izrađeni metalni ukras koji se često koristi za ukrašavanje okovratnika, manžetni i aksesoara, dodajući dašak besprekornog sjaja odeći.

Timeless Tailoring

Brunello Cucinelli je poznat zbog svoje besprekorne krojačke veštine i sofisticiranih silueta. Njihovi sakoi, blejzeri i pantalone su oličenje eterne elegancije koja prevazilazi trendove i sezone.
camac, decko,more
kafica

Neutral Color Pallete

Brend je poznat po upotrebi prigušene, neutralne palete boja, uključujući nijanse kao što su bež, krem, siva i zemljani tonovi. One pružaju širok spektar mogućnosti za kombinovanje i stilizovanje odeće. Ovakve boje mogu se lako uklopiti u različite outfite i prilike, bez obzira na trenutne modne trendove.
BRUNELLO CUCCINELLI

Umetnost "Technè"

U drevnoj Grčkoj postojao je jedan termin koji označavao zanatstvo i umetnost, a to je „Technè“, kao dokaz njihove duboke povezanosti.

Srž Brunello Cucinelli brenda leži u umetnosti zanatstva i ručnog rada, duboko ukorenjenih u slikovitom selu Solomeo, smeštenom u srcu Umbrije. S dubokom posvećenošću očuvanju bogate italijanske baštine tradicionalnog zanatstva, slave rad veštih majstora koji u svaku kreaciju unose strast i stručnost.

Njihova posvećenost zanatskoj izvrsnosti spoznaje se u svakom koraku procesa dizajna. Od delikatnih ručno izrađenih Monili ukrasa koji dodaju dašak sjaja odeći i aksesoarima do složene krojačke obrade koja osigurava besprekoran kroj, veruju da pravi luksuz leži u detaljima.

Ponosni su na „Made in Italy“ tradiciju, proizvodeći većinu svojih kolekcija u radionicama i fabrikama raspoređenim širom italijanske provincije. Usko sarađuju s lokalnim zanatlijama u Solomeu i šire, ne samo da bi očuvali visok nivo kvaliteta, već i podržali vitalnost lokalnih zajednica.

U ovoj kombinaciji tradicije i inovacija, njihove kreacije oživljavaju u skladnom balansu između večne elegancije i savremenog stila. Spajajući ručno izrađenu izvrsnost s modernim tehnikama, nude jedinstvene i luksuzne modne komade koji odolevaju testu vremena.

Strast prema zanatstvu ide ruku pod ruku sa zalaganjem prema održivosti i etičkom kodeksu poslovanja. Smatraju da moda treba da odražava odgovorno konzumiranje i poštovanje prema ljudima i planeti. Kroz svoju posvećenost očuvanju veštine zanatstva i ručnih izrada, stvaraju modne komade koji ne samo što odražavaju sofisticiranost, već i u sebi nose priče veštih ruku i iskrene kreativnosti.

Nаš odabir Brunello Cucinelli kolekcije

Exclusive Store 1

image00006

ponedeljak / subota: 09.00 – 21.00
nedelja: 12.00 – 20.00

Exclusive Store 2

Global Fashion 6

ponedeljak / nedelja: 10.00 – 22.00

Outlet Store

wide angle

ponedeljak / petak: 11.00 – 19.00
subota: 10.00 do 18.00