„Pravi luksuz cipela leži u zadovoljstvu obuvanja.“
Gianvito Rossi je luksuzni italijanski brend poznat po visokokvalitetnoj, elegantnoj obući. Brend je osnovao Gianvito Rossi, sin čuvenog cipelara Sergia Rossija. Gianvito Rossi cipele odlikuje sofisticirani dizajn, pažnja prema detaljima i veština izrade. Brend je proslavljen po svojim modernim i udobnim štiklama, ravnim cipelama i čizmama, često sa čistim linijama i vanvremenskim siluetama. Fokusiran na modu i udobnost, Gianvito Rossi je stekao popularnost među poznatim ličnostima i zaljubljenicima u modu zbog svojih prefinjenih i luksuznih kolekcija obuće.
fyi_page_3_image_0001 (1)

Istorija i nasleđe brenda

Godine 2006. Gianvito Rossi je postavio temelje svog istoimenog brenda u Milanu, gradu u kojem i danas predstavlja svoje kolekcije. I dok Milano služi kao živopisan ambijent za njegove kreacije, koreni neuporedivog zanatskog umeća sežu duboko u nasleđe San Mauro Pascoli u regiji Emilia-Romagna – području koje se slavi po svojoj bogatoj tradiciji izrade luksuzne obuće.

Brend Gianvito Rossi brzo se afirmisao kao ključna snaga u globalnom svetu modnih dodataka, pokrenut neumoljivom posvećenošću kvalitetu, savremenom vizijom i estetikom koja prihvata filozofiju “manje je više”. Suština italijanskog zanatstva i inovativni duh savršeno se spajaju u svakom dizajnu Gianvito Rossi komada. Moderan stil, ženstvenost I sofisticiranost zajedno čine vanvremesnku eleganciju. Kroz pažljivo kreiran dizajn i besprekorne proporcije, Gianvito Rossi obuća izdužuje siluetu, ističe ženstvenost I pruža jedinstven osećaj moći.

Epohalne kreacije

„Uvek tražim savršenstvo igrajući se oblicima i proporcijama kako bih cipelu učinio savršenim balansiranim spojem estetike i funkcionalnosti. To određuje da li su cipele zaista napravljene da bi ljudi uživali u njima.“

Gianvito Rossi

Gianvito 105

„Štikla Gianvito predstavlja ono što smatram svojim osnovnim stilom: temeljem moje estetike“

Stvorena 2008. godine, Gianvito 105 stoji kao „arhetip“ – prikaz posvećenog traganja dizajnera za „savršenom cipelom“. Nakon pažljivog usavršavanja “formule” za idealnu siluetu, Gianvito je dao svoje ime ovom ekskluzivnom modelu, pružajući oblik sopstvenoj mantri – jednostavnost je elegancija. Savršeno oblikovana, ravna štikla postavljena na izvanrednih 105mm visine, služi kao temelj čitave Signatures kolekcije.
G28470.15RIC.CAMPRAL_2
G28470.15RIC.VERNERO_1
G61096.15RIC.NPSMEKO_2
E46C7696_45

Portofino

„Portofino je moderna interpretacija jednostavne sandale, s jačim i obnovljenim proporcijama“

Sandala Portofino, vrhunac italijanske estetske prefinjenosti, osmišljena je 2014. tokom vikenda koji je Gianvito Rossi proveo u istoimenom gradu – omiljenom destinacijom svetskog jet seta koji je postao sinonimom za sofisticiran italijanski način života. Ova sandala predstavlja suptilnu eleganciju, s tankim kaišem koji graciozno obavija prste i obuhvata članak. Izdignuti deo i koordinirana zaobljena kopča ističu minimalizam spojen u njegovim besprekornim linijama.

Bijoux

„Bijoux je sandala inspirisana novim dimenzijama: njen oblik sugeriše nove perspektive“

Kao oličenje glamura, Bijoux se pojavljuje kao ključni model kreiran 2021, spreman da redefiniše pojam moderne sandale. Gianvito Rossi stvara Bijoux spajanjem inspiracija afričkim nakitom sa linearnošću I volumenom koji potiču iz savremene umetnosti. Rasprostirući se graciozno u trodimenzionalni svet mašte, Bijoux uvodi neočekivanu geometriju koja menja tradicionalne proporcije. Dva zaobljena kaiša, vešto obuhvataju stopalo I postižu harmoničnu ravnotežu sa zavodljivom atraktivnošću vitke štikle, dok se rajsferšlus nenametljivo ukrašava pozadi, kao dodir praktične sofisticiranosti na ovoj raskošnoj kreaciji.

Montecarlo

„Uživao sam kombinujući delikatne kristalne detalje vezujući ih uz oštar, moderni oblik“

Osmišljena 2019. godine, sandala Montecarlo “hvata” čar i sofisticiranost društvenih večera duž očaravajuće Azurne obale, od raskoši Montecarla do privlačnosti Antiba i čuvene La Croisette u Kanu. Posmatrajući pažljivo šta stilizovane žene nose na ovim glamuroznim mestima, Gianvito je prepoznao potrebu za večernjom cipelom koja bez napora spaja glamurozno I moderno. Tako je koncept Montecarlo sandale nastao – štikla na špic sa tankim kaiševima ukrašenim delikatnim, sitnim kristalima, podižu je do vrhunca vanvremenske elegancije.
E46C3499_4.5_New_2
MONTECARLO_03_4x5_edit
GianvitoRossi_ribbon_4_5
GianvitoRossi_ribbon_4_5_01

Ribbon Stiletto

„Epohalna minimalistička sandala sa modernim oštrim oblikom“

Odstupajući od klasičnih oblika, Ribbon Stiletto predstavlja esenciju ekstremne modernosti kroz svoje kvadratne proporcije i jednostavan dizajn. Osmišljen 2021. godine, ovaj model udahnuo je novi život klasičnoj silueti sandale – špicasta štikla sa prednjim gazištem kvadratnog oblika pročišćava linije dizajna do same suštine.Jedan tanak prednji kaiš ukrašava cipelu, a jedina dekoracija leži u karakterističnoj Ribbon kopči. Služeći kao monogram brenda, ona vešto prepliće lične inicijale dizajnera – „G“ i „R“ – dodajući dizajnu pečat prefinjene elegancije.

Rania

„Bajkoviti stil za ženu koja želi biti princeza sopstvene priče“

Zaveštanje besprekorne veštine Gianvito Rossi-ja, Rania stoji kao kraljevska salonka za žene koje žele zauzeti centralno mesto u priči svog života. Postavljena na štiklu visine od 105 mm, ova kreacija je pažljivo izrađena od providne svile organze, ukrašena kožnim detaljima koji dodaju dozu sofisticiranosti. Svaki par je ukrašen sa 4.500 sjajnih kristala, podižući cipelu do nivoa bajkovite kreacije.
G20130.15RIC.BORSINU_2
G20130.15RIC.BORSINU_3

Umetnost "G.R"

„Najveća pažnja posvećena je kvalitetu, dizajnu, zanatstvu, kao i neprekidnoj težnji ka unapređenju.“

U pažljivoj izradi cipele, svaki korak je poput dragocenog simfonijskog dela gde svaka nota odzvanja značajem. Putovanje počinje s pažljivim sečenjem kože, izvedenim s preciznošću, kako bi svaki komad bio pojedinačno oblikovan i kako bi se izbegle i najmanje nesavršenosti. Umetnost se nastavlja s metodičnim šivenjem, gde se kožni delovi sastavljaju s pažljivim tkanjem, osiguravajući da svaki detalj postigne savršeno poravnanje u milimetarski preciznom skladu.

Nakon dvadesetčetvorosatnog boravka u kalupu, završni dodiri na cipeli izvode se besprekornom preciznošću. Ova posvećenost pažnji prema detaljima i doslednost tradicionalnom zanatskom umeću obeležavaju i početak i završetak Gianvito Rossi-jevih raskošnih dizajna – jedinstvenih kreacija koje prevazilaze vreme, pozivajući na poštovanje kroz vekove.

Naš odabir Gianvito Rossi kolekcije

Exclusive Store 1

image00006

ponedeljak / subota: 09.00 – 21.00
nedelja: 12.00 – 20.00

Exclusive Store 2

Global Fashion 6

ponedeljak / nedelja: 10.00 – 22.00

Outlet Store

wide angle

ponedeljak / petak: 11.00 – 19.00
subota: 10.00 do 18.00