SVEVO Parma je luksuzni modni brend poznat po svojoj izuzetnoj trikotaži, od 1892. godine, sa fokusom na vrhunsku izradu i njihov bezvremeni dizajn koji spaja klasičnu eleganciju sa modernom sofisticiranošću.
Cortile_interno_del_castello

Istorija i nasleđe brenda

Brend SVEVO ima korene koji sežu duboko kroz istoriju porodice Soma koja je izradu luksuznih pletenih tkanina pretvorila u umetnost.

Nikola Soma je 1892. godine otvorio lanac prodavnica vrhunskih pletiva u Bariju, čime je počeo da gradi renomiranu italijansku kompaniju čije su vrednosti od osnivanja ostale kvalitet i autentičnost. Ime je inspirisano slavnim Normano-Zvevo zamkom iz grada Barija. Njegov sin Mario 1955. godine osniva prvu fabriku SVEVO pletiva, poznatu po izvanrednom zanatskom umeću lokalnih majstora. Nikola je 1958. proširio ponudu sa ženskom pletenom odećom, koja je postala simbol klasične elegancije, nežnosti i izuzetne snage. U ranim devedesetim, Nikola zajedno sa svojom decom Mariom i Viktorijom otvara novu proizvodnu jedinicu u Fidenci, čime jača poziciju brenda na međunarodnom tržištu luksuznih proizvoda.

SVEVO spaja vekovnu tradiciju i inovacije, kreirajući izvanredan kvalitet i udobnost. Danas četvrta generacija porodice Soma, Mario i Viktorija, čuvaju jedinstveno nasleđe brenda.

Epohalne kreacije

Polo majica

Stilska ikona brenda je SVEVO polo majica koja je "must-have" svakog muškog ormara. Neodoljiva bez obzira na sezonu, suptilna, lagana, u raznovrsnim inovativnim materijalima, očaravajućim bojama i uzorcima. Sa svojim minimalističkim prepoznatljivim dizajnom ističe besprekornu izradu, a pažljivo ručno šivenje garantuje savršeno oblikovanje prema telu.

Nevidljive rupice

Zaštitni znak brenda SVEVO su diskretne rupice na donjem delu sa leđne strane. Tokom procesa tkanja, svaki komad odeće je pažljivo izrađen sa malim rupicama, a njihov broj varira u zavisnosti od veličine, počevši od jedne rupice za veličinu 46. Ovaj autentični zaštitni znak garantuje da nosite originalni SVEVO komad, čak i u slučajevima kada etiketa nedostaje.

Resort jakna

Jakna inspirisana klasičnim odelima sa dvorednim kopčanjem. Ovaj premium komad garderobe se nosi kao jakna i kao kardigan, a prilagodljiv je različitim sezonama. Izrađena je od luksuznih materijala, od toplih tkanina za zimu i laganih, prozračnih za leto. Sofisticirani dugmići sa SVEVO logom izrađeni laserom daju posebnu notu elegancije.
primarna slika za resort jaknu
jakna

Pantalone sa pet džepova

Bezvremenski model sa 5 džepova koji u sebi kombinuje neformalni i elegantni stil. U potpunosti izrađen na razboju, ima ravan i udoban kroj. Ovaj svestrani komad se savršeno kombinuje sa svim SVEVO kolekcijama, postajući višenamenski dodatak svakom garderoberu.
THE KNITTED 5-POCKET PANT 1
pantalone
THE KNITTED 5-POCKET PANT 2

Kravata

Renomirana SVEVO kravata savijena na 5 strana, prepoznatljiva po patentiranom načinu izrade i tehnici tkanja. Ručno izrađena u prestižnoj fabrici u Fidenzi, prolazi kroz proces pažljive izrade na tradicionalnim razbojima, rezultirajući komadom izuzetnog kvaliteta i elegancije.

Umetnost tkanja

SVEVO način izrade materijala i kolekcija je sklop zanatskog majstorstva i inovacija. Svaki odevni predmet pažljivo prolazi kroz najmanje 22 proizvodne faze, od kojih je više od polovine ručna izrada.

Plemenita i prirodna vlakna poput kašmira, svile, merino vune i vrhunskog pamuka se tkaju na jedinstvenim britanskim Bentley razbojima, što garantuje izuzetan kvalitet i pažljivost pri izradi svakog detalja. Vešte zanatlije pažljivo nadgledaju ceo proces, od ručnog šivenja, preko optimizacije kvaliteta do sastavljanja delova odeće. Nakon detaljne kontrole kvaliteta, svaki odevni predmet se pažljivo presavija i pakuje.

tkanje

Naš odabir Svevo Parma kolekcije

Exclusive Store 1

image00006

ponedeljak / subota: 09.00 – 21.00
nedelja: 12.00 – 20.00

Exclusive Store 2

Global Fashion 6

ponedeljak / nedelja: 10.00 – 22.00

Outlet Store

wide angle

ponedeljak / petak: 11.00 – 19.00
subota: 10.00 do 18.00