Otkrijte Ballantyne, oličenje luksuzne pletenine koja spaja škotsko nasleđe sa italijanskom sofisticiranošću. Sa svojim prepoznatljivim dizajnom i besprekornom izradom, Ballantyne-ovi prefinjeni modni komadi su simbol elegancije i stila.

Istorija i nasleđe brenda

Osnovan 1800. godine od strane Henry Ballantyne-a u Škotskoj, Ballantyne modni brend je brzo postao sinonim za premium škotske pređe poput tvida i tartana. Tokom godina, reputacija brenda je eksponencijalno rasla, posebno tokom pedesetih godina, zahvaljujući kultnim diamond intarsia i argyle pletivima, obožavanim i od strane plemstva. Ballantyne je 1976. godine dobio prestižnu nagradu “Queen’s Award” za izuzetan kvalitet kašmira, čime je potvrdio svoj položaj u luksuznoj industriji pletenine. Danas, Ballantyne nastavlja da čuva svoje nasleđe besprekorne elegancije i inovacije, kombinujući škotsku tradiciju sa modernim italijanskim trendovima, očaravajući ljubitelje mode širom sveta svojom izuzetnom izradom.

Epohalne kreacije

Diamond Intarsia

Jedan od najpoznatijih dizajna Ballantyne-a je džemper sa diamond intarsia amblemom. Vez dijamanata, pažljivo izrađen od luksuznog kašmira, postao je simbol majstorstva i beskrajne elegancije brenda.
diamond

Tweed Outwear

Tweed Outwear Ballantyne, kao što su kaputi i jakne, poznat je po besprekornom kroju i luksuznim materijalima. Vremenski beskrajne i veoma svestrane, ove kreacije su savršene za hladnije sezone.
cardigan

Cardigan Cashmere

Ballantyne-ovi Cardigan Cashmere predstavljaju savršenu kombinaciju udobnosti i stila. Ovi luksuzni i mekani modni komadi postali su osnovni deo garderobe, obožavani od strane onih koji traže savršenu kombinaciju topline i sofisticiranosti.

Umetnost izrade Predivnih Pletenina

Otkrijte umetnost proizvodnje i pletenja u Ballantyne modnom brendu, gde se tradicionalno majstorstvo spaja sa modernim tehnikama. Pažljivo odabrani premium materijali, sa fokusom na luksuzni kašmir, čine osnovu za njihovo izvanredno pletivo. Posebna pažnja posvećuje se svakom koraku, od dizajna i kreacije uzoraka, do preciznog pletenja koristeći naprednu tehnologiju i veštine. Svaki modni komad prolazi ručnu završnu obradu, obezbeđujući savršeno pristajanje i održavajući Ballantyne-ovu posvećenost neuporedivom kvalitetu. Kombinujući inovaciju sa očuvanjem nasleđa, Ballantyne ostaje simbol beskrajnog luksuza i elegancije u svetu pletenine.
craft1
craft2
craft3
craft5

Naš odabir Ballantyne kolekcije

Exclusive Store 1

image00006

ponedeljak / subota: 09.00 – 21.00
nedelja: 12.00 – 20.00

Exclusive Store 2

Global Fashion 6

ponedeljak / nedelja: 10.00 – 22.00

Outlet Store

wide angle

ponedeljak / petak: 11.00 – 19.00
subota: 10.00 do 18.00