“Kvalitet bez kompromisa.“
Loro Piana simboliše vanvremenski luksuz i sofisticiranost kroz izvrsnost zanata i pažnju prema detaljima. Sa nasleđem koje se proteže više od devet decenija, takođe se ističe po tome što koristi najfinije prirodne materijale, poput kašmira i vikuñe, postavši simbol neuporedivog kvaliteta i ekskluzivnosti. Elegancija, tradicija i predanost samoodrživoj proizvodnji definišu samu bit Loro Piane i čine je voljenom ikonom u svetu mode.
history and heritage

Istorija i nasleđe brenda

Modni brend Loro Piana osnovao je Pietro Loro Piana 1924. godine kao trgovac tekstilom u Triveru, malom gradiću na severu Italije. U početku se kompanija usredsredila na proizvodnju finih tkanina od plemenitih vlakana poput kašmira, merino vune i vikuñe. Tokom godina, Loro Piana je proširila svoj asortiman proizvoda kako bi uključila luksuznu odeću i modne dodatke, stekavši priznanje izuzetnog zanatstva i predanosti očuvanju tradicionalnih tehnika. Uzdizanje modnog brenda usledilo je sedamdesetih godina, kada je predstavio svetu baby kašmir, retko i neverovatno mekano vlakno dobijeno iz poddlake jarića Hircus, čime je osnažila svoju poziciju kao lidera u ekskluzivnoj proizvodnji luksuznih tekstila. Loro Piana i dalje neguje svoje nasleđe održavajući bliske odnose s uzgajivačima i čuvajući integritet prirodnih materijala, te ostaje simbol trajne elegancije i prestiža u svetu mode.

Epohalne kreacije

Vicuña Scarves and Shawls

Vikuña je jedno od najređih i najskupljih vlakana na svetu, a marame i šalovi od vikuñe Loro Piana predstavljaju vrhunac luksuza. Poznati po izuzetnoj toplini i prefinjenom dizajnu, ovi komadi su cenjeni među istinskim modnim poznavaocima.

Summer Walk Loafers

Summer Walk Loafers postale su legendarni izbor obuće za one koji traže udobnost i stil. Ručno izrađene od meke i glatke kože, ove mokasine su idealne za opuštene šetnje i simbolizuju posvećenost modnog brenda besprekornom zanatstvu.

Umetnost prirodnih vlakana

Loro Piana je poznata po Izvanrednoj umetnosti pletenja, gde se luksuz i zanatska veština prepliću. Modni brend sa nasleđem koje seže čak do 1924. godine, usavršio je umetnost rada sa najfinijim prirodnim vlaknima kao što su kašmir, merino vuna i vikuña, stvarajući pleteninu koja simbolizuje mekoću i kvalitet. Svaki odevni predmet je izraz izvrsnosti I maksimalne predanosti, pažljivo izrađen tradicionalnim tehnikama i inovativnom tehnologijom kako bi osigurao dugotrajnost i besprekornu eleganciju. Od raskošnih kašmirskih džempera do složenih pletenih kardigana, kolekcije pletenine Loro Piana prikazuju njihovu umetničku viziju, postižući savršen sklad između funkcionalnosti i stila. Loro Piana ne prestaje da osvaja svet svojom besprekornom izradom, stilom I okom za najsitnije detalje.

Naš odabir Loro Piana kolekcije

Exclusive Store 1

image00006

ponedeljak / subota: 09.00 – 21.00
nedelja: 12.00 – 20.00

Exclusive Store 2

Global Fashion 6

ponedeljak / nedelja: 10.00 – 22.00

Outlet Store

wide angle

ponedeljak / petak: 11.00 – 19.00
subota: 10.00 do 18.00